1 minut čitanja

Autor: 5Vesti

Učinak Srbije u razvoju veštačke inteligencije

Prof. dr Dubravko Ćilibrk, direktor Instituta za veštačku inteligenciju Srbije, gostuje na specijalnom izdanju Startap doručka u Nišu. Razgovaraće se o ‘AI & Deep Learning – zabrinutost i euforija pred realnim izazovima budućnosti.’ Događaj, koji zajedno organizuju Naučno-tehnološki park u Nišu i EU info kutak Niš, održaće se uživo 24. oktobra od 11 časova na Naučno-tehnološkom parku (Aleksandra Medvedeva 2a Niš).

Tema razgovora obuhvata učinak Srbije u razvoju veštačke inteligencije, očekivane rezultate u budućnosti, i pitanje da li smo na pravom putu da se takmičimo sa liderima iz VI sveta. Institut za veštačku inteligenciju Srbije ima za cilj prenos znanja privredi radi ubrzanja modernizacije IT industrije i povećanja produktivnosti preduzeća.

Događaj je besplatan uz obaveznu prijavu putem prijavnog formulara, a snimak će biti dostupan na YouTube kanalima organizatora nedelju dana nakon održavanja. Prof. dr Dubravko Ćilibrk, redovni profesor na Univerzitetu u Novom Sadu, istaknuti je stručnjak u oblasti veštačke inteligencije, sa istraživačkim interesima u neuronskim mrežama, deep learningu, kompjuterskom vidu i obradi slika. Ovaj događaj je deo inicijative EU info kutka Niš i Naučno-tehnološkog parka, podržane od strane Evropske komisije, u okviru Evropske godine poslovnih veština.

 

PODELI VEST

Tereni za mali fudbal na dve lokacije

Novi info-centar T.O. Niš

Pomeren rok radova za voz do Beograda

Mladi niški teniseri još jednom zasijali

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me