EVROPSKA NEDELJA MOBILNSOTI

1 minut čitanja

Autor: 5Vesti

Nakon uspešnog defilea biciklista, Evropska nedelja mobilnosti nastavlja sa programom

Preko 250 biciklista različitih uzrasta učestvovalo je juče u manifestaciji “Defile niških biciklista”, održanoj u okviru Evropske nedelje mobilnosti o kojoj smo nedavno govorili.

Učesnici su se okupili na Trgu Kralja Milana, spremni za defile koji je bio otvoren za sve Nišlije i Nišlijke. Biciklisti su laganom vožnjom prešli 8 kilometara kroz grad, do Čaira, pružajući tako podršku nemotorizovanim vidovima prevoza i brizi za životnu sredinu.

Na kraju vožnje, učesnike je dočekala muzika, osveženje i sjajno raspoloženje. Organizovane su i igre za decu, čime je celokupni događaj postao porodična zabava i prilika za zajedničko uživanje u aktivnostima na otvorenom.

Ovogodišnji “Defile niških biciklista” je još jednom potvrdio važnost promocije održive mobilnosti i podsticanje ljudi da koriste bicikl kao alternativu automobilskom saobraćaju, doprinoseći tako unapređenju kvaliteta života u gradu Nišu.

Evropska nedelja mobilnosti nastavlja sa programom, te će danas u prostorijama EU info kutka Niš (Ulica Vožda Karađorđa 5), biti održano prvo predavanje u jesenjem ciklusu “Zelenog kutka znanja.” Ovaj događaj, zajednički organizovan od strane EU info kutka Niš i Centra za promociju nauke iz Beograda.

Predavanje pod nazivom “Adaptacija gradova na izmenjene klimatske i prirodne uslove – doprinos razvojno-istraživačkih projekata planiranju Linijskog parka u Beogradu” održaće Ana Mitić-Radulović, predsednica Upravnog odbora Centra za eksperimente i urbane studije (CEUS). Tokom ovog inspirativnog događaja biće istaknuti aktuelni izazovi u planiranju gradova s obzirom na sve izraženiju klimatsku krizu i mogućnosti doprinosa međunarodnih razvojno-istraživačkih projekata promenama uobičajene prakse.

PODELI VEST

Prekid vodosnabevanja na ovim lokacijama

Zdravo dete od glave do pete

Festival nemačkog filma u Nišu

Nišlija pokupio tri zlata na prvenstvu

Povežite se sa nama na viberu.

Najvažnije vesti sa lokala čitljive u samo par minuta.

City and Me