Ko kaže da posna hrana nije ukusna? Neša Travka preporučuje…
Ko kaže da posna hrana nije ukusna? Ove nedelje, redakcija 5Vesti sprema paprike punjene žitom, po receptu Neše Travke. Evo šta nam je potrebno…
Sastojci
3 paprike (crvena, žuta i zelena)
1 glavica crnog luka
2 šargarepe (narandžasta i ljubičasta)
1 paškanat
2 kašike ulja
200 g kuvanog žita
30 g suvih šljiva
2 kašike suvog grožđa
2 kašike suvih vrganja
2 kašike mlevenih badema
70 g paradajz pelata
so i biber
1 kašika suvog začina
1 kašika suve nane (barski bosiljak)
Priprema:
Paprike pažljivo preseći na polovine, tako da na jednoj strani ostane drška, nežno odstraniti semenu lozu. Na zagrejanom ulju propržiti sitno seckani crni luk, zatim dodati krupno narendanu narandžastu šargarepu i paškanat, kao i ljubičastu šargarepu sečenu na kolutove. Upržiti povrće i potom u šerpu dodati kuvano žito, suve šljive i suvo grožđe sitno iseckane, promešati i ubaciti mlevene bademe i seckane suve vrganje. Začiniti suvim začinom i dodati paradajz pelat. Ostaviti da se fil za paprike kratko ukuva, pa dodati suvu nanu i napuniti paprike. Peći u zagrejanoj pećnici na 180°C 30-45 minuta.
Mešana zelena salata
Nekoliko vrsta zelene salate po želji (puterica, lollo rosso, lolo bianco …)
Dresing
2 čena pasiranog belog luka
1 kašika senfa
1 kašika rena
3 kašike maslinovog ulja
½ dl balzamiko sirćeta
1 kašika meda
so i biber
½ kašičice suve kamilice
Priprema:
Salatu grubo iseći ili iscepkti. Pomešati sve sastojke za dresing i preliti salatu.
Prijatno!