Ovog vikenda, Neša preporučuje nesvakidašnji desert
Ovog vikenda, redakcija 5Vesti priprema nesvakidašnji desert „Vesele šljive“, po preporuci Neše Travke.
Šta nam je potrebno:
500 g suvih šljiva
½ čaše suvog ili desertnog vina
200 g oraha i badema
po prstohvat bibera, karanfilića i muskatnog oraha
1 kašičica cimeta
50 g čokolade
Priprema:
Potopiti suve šljive u crveno vino i ostaviti da se izmariniraju. Kada se šljive natope vinom spremne su za punjenje. Naizmenično puniti šljive orasima i bademima, zatim ređati u pleh, pa preliti preostalim vinom. Vizuelno podeliti pleh na četiri jednake kocke i svaku četvrtinu posuti određenim začinom (cimet,biber,muskatni orah i drobljeni karanfilić). Staviti u rernu 180°C 15-20min. Kada izvadite zapečene šljive iz rerne, posuti ih narendanom crnom čokoladom i opet vratiti na kratko u rernu.
Prijatno!